Навигация+

За що ми любимо суші?

Опубликовано Ноябрь 29, 2017 – 13:02

За що ми любимо суші? А все-таки японці молодці! Самі судіть: живуть в дуже обмежених умовах. Землі, придатної для проживання і ведення сільського господарства, мало. Клімат суворий, погода мінлива. Звичайно, навколо море, що кишить рибою, але ж її, рідну, ще виловити треба.

Вы можете заказать суши одесса по самой выгодной цене на сегодняшний день

А море далеко не ласкаве, і є постійний ризик бути змитим якимось «недитячим» цунамі ... Ось і радіють вони і рибці дрібної, і крабові, і креветочку. І, на відміну від нашого старого з казки, водоростями не розкидаються, а все пускають в справу. З характерним для них ретельністю і копіткістю все красиво нарізають, з рисом змішують, соусами доповнюють. Так мало-помалу створили вони свою неповторну національну кухню, та ще й поширили її по всьому світу. У чому ж секрет японської їжі? Що такого особливого в суші, чому рейтинг популярності цієї страви один з найвищих в світі? Як змогла кухня, в основі якої сира риба (!!), припасти до серця, вірніше до смаку жителям усіх континентів? Давайте розбиратися: Їжте суші, панове - будете здорові. Це прекрасно збалансована їжа. На кілька квадратних сантиметрів суші припадає і клітковина, що відповідає за нормальне травлення, і вуглеводи, що дають порцію енергії, і білок, основний будівельний матеріал для клітин. Норі - джерело кальцію і заліза, а також йоду, такого необхідного нашій щитовидці. Васабі містить вітамін С. Ще один аргумент на користь суші як здорової їжі - їх не заморожують про запас для того, щоб потім швидко розморозити і подати. Суші бувають тільки свіжоприготовані. А класичні суші взагалі ніякої обробці не піддаються, адже головною особливістю цієї страви полягає в тому, що первинний смак і зовнішній вигляд продуктів залишається незмінним. Що б з'їсти, щоб схуднути? Відповідь на це актуальне для багатьох дам питання лежить на японській тарілці. Суші - це низькокалорійний продукт (від 60 до 100 калорій, в залежності від складу). Але при цьому вони чудово насичують і мають високу поживну цінність. У них мало жирів, та й ті в основному містять поліненасичені кислоти Омега-6 і Омега-3, які дуже важливі при серцево-судинних захворюваннях і в боротьбі із зайвою вагою.






Похожие публикации